Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- sertés lapocka
- 250250 g
- hagyma
- 100100 g
- zellergumó
- 600600 g
- zeller zöld
- 22 csokor
- fokhagyma
- 22 gerezd
- gyömbér lereszelve
- 33 cm
- gomba
- 100100 g
- leveskocka
- 22 db
- szója szósz
- 11 evokanal
- olaj
- 44 evokanal
- üvegtészta
- 5050 g
A húst 4 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágom. A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágom. A zellerről levágom a levelét és félreteszem, a gyökerét, lehámozom és 1 cm-es kockákra darabolom.
Olajat forrósítok, a sertéshúst 3 percig előpirítom, majd hozzáteszem a hagymát, a fokhagymát, a zellerkockát, és 5 percig tovább pirítom. Hozzáadom a negyedekbe vágott gombát, az egészet felöntöm a kockából készített tyúklevessel, szója szósszal, és lefedve gyönge tűzön kb. 25 percig főzöm.
Külön edényben lobogó sós vízben 2 percig főzöm az üvegtésztát, ezután az edényt a tűzről levéve, a tésztát a forró vízben 5 percig állni hagyom, majd leszűröm.
Előmelegített csészékbe rakom az üvegtésztát és ráöntöm a forró levest.