Zserbó

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Zserbó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

lapokhoz

liszt
4040 dkg
zsír
1515 dkg
cukor
77 dkg
élesztő
33 dkg
tej
ízlés szerint
sütőpor
0.50.5 csomag
vaníliás cukor
11 csomag
tojás sárgája
11 db

töltelékhez

barack lekvár
5050 dkg
dió darálva
2525 dkg
porcukor
1515 dkg
Mazsola
55 dkg
citrom héj
ízlés szerint
narancs héj
ízlés szerint

étbevonó
150150 g
vaj
5050 g


A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a langyos, cukros tejben futtatott élesztőt, és a többi hozzávalót. Fél óra pihentetés után 3 vagy 4 részre osztjuk és egyenként vékonyara, szögletesre nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, majd a cukros, ízesített dió felével (3 lapra számítva), harmadával, és ráhelyezzük a következő lapot. A felső lap üresen marad, azt csak megszurkáljuk villával és fél óra pihentetés után 170 C°-on megsütjük.

Ha kihűlt bevonjuk a meleg vajban felolvasztott, langyosra visszahűtött csokival. Vaj helyette kevesebb olajjal is dolgozhatunk.

Hornyák Mihályné receptje

Comments are closed.