Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
lapokhoz
- liszt
- 4040 dkg
- zsír
- 1515 dkg
- cukor
- 77 dkg
- élesztő
- 33 dkg
- tej
- ízlés szerint
- sütőpor
- 0.50.5 csomag
- vaníliás cukor
- 11 csomag
- tojás sárgája
- 11 db
töltelékhez
- barack lekvár
- 5050 dkg
- dió darálva
- 2525 dkg
- porcukor
- 1515 dkg
- Mazsola
- 55 dkg
- citrom héj
- ízlés szerint
- narancs héj
- ízlés szerint
- étbevonó
- 150150 g
- vaj
- 5050 g
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a langyos, cukros tejben futtatott élesztőt, és a többi hozzávalót. Fél óra pihentetés után 3 vagy 4 részre osztjuk és egyenként vékonyara, szögletesre nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, majd a cukros, ízesített dió felével (3 lapra számítva), harmadával, és ráhelyezzük a következő lapot. A felső lap üresen marad, azt csak megszurkáljuk villával és fél óra pihentetés után 170 C°-on megsütjük.
Ha kihűlt bevonjuk a meleg vajban felolvasztott, langyosra visszahűtött csokival. Vaj helyette kevesebb olajjal is dolgozhatunk.
Hornyák Mihályné receptje