Sertés, marha

Leave a comment
  • Hús hússal rétegezve kuktában

    Roppant egyszerű étel nagy létszámú, jó étvágyú vendégség fogadására. Felkarikázzuk a hagymát és a csíkozott szalonnára rétegezzük. A Húsokat felszeleteljük, zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel, tejfölt a borral. Két fólia közt kiklopfoljuk a húsokat, úgy, hogy a fóliára szórunk a fűszeres morzsából, mielőtt rátesszük a húst, majd a húst is megszórjuk vele. Ráhajtva a másik fóliát alaposan beleklopfoljuk. A húsokat ...

  • Csülök pékné módra, ahogy én csináltam

    A zöldségeket felaprítjuk, mintha levest főznénk, a hagymát egyben hagyjuk. Kuktában feltesszük a csülköt a zöldségekkel és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1,5 órát főzzük takaréklángon. A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát szeletre. A bacont zsírjára sütjük a tepsiben,  a krumplit a hagymával rászórjuk és a csülök zsíros főzőlevéből 1-2 dl-t öntünk rá, majd alaposan összekeverjük. 170 ...

  • Tarja zöldségekkel tűzdelve

    Jó hentestől kérhetjük, hogy egyben sütni szép gömbölyded darabot adjon. Ha nem sikerül, nekünk kell körbefaragni, hogy sütéskor a ligő-lógó cafatkák ne égjenak meg. A húst a zöldségekkel – melynek köre ízlés és idény szerint variálható – alaposan megtűzdeljük. Borsozzuk, bekenjük mustárral, majd fóliába tekerve 1-2 napot érleljük. Sózni csak sütés előtt fél órával szabad!!! 180 °C-on süssük, ...

  • Wellington szűzpecsenye

    A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára. A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk ...

  • Vadas

    A húst lehártyázzuk, bespékeljük füstölt szalonnával. Két napig tejben, majd 3-4 napig olajban pácoljuk. A pác olaját kuktában felforrósítjuk, megforgatjuk benne a húst, hogy mindenütt fehér legyen, félretesszük. Az olajon röviden megdinszteljük a szeletekre vágott sárgarépát és kevés zellert. Visszatesszük a húst, babérlevelet és a borsot – tüllben v. fűszerkosárban – , leveskockát, vörös bort adunk hozzá. ...

Comments are closed.