Vadas

Posted by admin in Receptek, Sertés, marha | Vadas bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

fehérpecsenye vagy vesepecsenye
7575 dkg
füstölt szalonna
1010 dkg
sárgarépa
7575 dkg
zeller
1010 dkg
szemes bors
11 evokanal
babérlevél
33 db
leveskocka
1.51.5 db
vörös bor
22 dl
húslé
ízlés szerint
tejföl
22 dl
mustár
22 evokanal
tej (pácoláshoz
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
00 teaskanal


A húst lehártyázzuk, bespékeljük füstölt szalonnával. Két napig tejben, majd 3-4 napig olajban pácoljuk.
A pác olaját kuktában felforrósítjuk, megforgatjuk benne a húst, hogy mindenütt fehér legyen, félretesszük. Az olajon röviden megdinszteljük a szeletekre vágott sárgarépát és kevés zellert.
Visszatesszük a húst, babérlevelet és a borsot – tüllben v. fűszerkosárban – , leveskockát, vörös bort adunk hozzá. Lezárjuk és 1,5 órán át lassú tűzön pároljuk.
A húst újra félretesszük, a zöldséget leszűrjük, zsírjára pirítjuk, jó, ha néha kicsit odakap, kevés cukrot is pirítsunk vele. Ha már teljesen szétesett és szép színe van, felöntjük húslével, tejfölt és mustárt adunk hozzá és ezzel is felforraljuk. Ráöntjük a felszeletelt húsra.

Olajban sült (vagy kifött) krumpligombóccal, zsemlegombóccal tálaljuk.

Comments are closed.