Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- hagyma
- 2020 dkg
- karfiol
- 0.50.5 kg
- sárgarépa
- 0.250.25 kg
- cukkíni
- 0.450.45 kg
- padlizsán
- 0.30.3 kg
- fokhagyma
- 33 dkg
- gyömbér
- 55 dkg
- paprika csili
- 33 dkg
- curry por
- 1010 g
- kókusztej
- 0.50.5 l
- citrom
- 11 db
- rizs jázmin
- 0.330.33 kg
A hagymát negyedbe vágjuk, szirmaira szedjük. Karfiolt rózsákra, szárát, torzsáját nem túl kis darabokra vágjuk. Répát, cukkínit, padlizsánt nagyob (ujjbegy méretű) szabálytalan darabokra végjuk. Vaslapon vagy száraz serpenyőn, zöldség típusonként alaposan lepirítjuk.
Nagyobb, lehetőleg vastag falú edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított fokhagymát, gyömbért, csilit, végül a curry port, majd rögtön ráöntjük a kókusztejet. Gyorsan dolgozzunk, nehogy megégjen a fokhagyma. Hozzá adjuk a zöldségeket, előbb a répát, majd a karfiol szárakat, és ha ezek már kicsit puhulni kezdtek, a többi zöldséget. A citrom héját bele reszeljük. Még mielőtt teljesen megpuhulnának a zöldségek, keverjük hozzá a rizst és csavarjuk rá a citromot.
Takarjuk le fedővel az edényt. Vegyük a lehető legkisebbre a lángot, vagy tegyük 150 °C-os sütőbe, hogy a rizs megpuhulásáig lehetőleg már ne kelljen megkeverni.