Zöldségcurry

Posted by vili in Receptek, Zöldségfélék | Zöldségcurry bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

hagyma
2020 dkg
karfiol
0.50.5 kg
sárgarépa
0.250.25 kg
cukkíni
0.450.45 kg
padlizsán
0.30.3 kg
fokhagyma
33 dkg
gyömbér
55 dkg
paprika csili
33 dkg
curry por
1010 g
kókusztej
0.50.5 l
citrom
11 db
rizs jázmin
0.330.33 kg


A hagymát negyedbe vágjuk, szirmaira szedjük. Karfiolt rózsákra, szárát, torzsáját nem túl kis darabokra vágjuk. Répát, cukkínit, padlizsánt nagyob (ujjbegy méretű) szabálytalan darabokra végjuk. Vaslapon vagy száraz serpenyőn, zöldség típusonként alaposan lepirítjuk.

Nagyobb, lehetőleg vastag falú edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított fokhagymát, gyömbért, csilit, végül a curry port, majd rögtön ráöntjük a kókusztejet. Gyorsan dolgozzunk, nehogy megégjen a fokhagyma. Hozzá adjuk a zöldségeket, előbb a répát, majd a karfiol szárakat, és ha ezek már kicsit puhulni kezdtek, a többi zöldséget. A citrom héját bele reszeljük. Még mielőtt teljesen megpuhulnának a zöldségek, keverjük hozzá a rizst és csavarjuk rá a citromot.

Takarjuk le fedővel az edényt. Vegyük a lehető legkisebbre a lángot, vagy tegyük 150 °C-os sütőbe, hogy a rizs megpuhulásáig lehetőleg már ne kelljen megkeverni.

Comments are closed.