Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- tej
- 55 dl
- cukor
- 1515 dkg
- puding por (főzős, vaníliás)
- 55 dkg
- tojás sárgája
- 11 db
- vanília rúd
- 0.250.25 db
- vaj
- 3030 dkg
Ez egy alap recept, különböző módokon lehet ízesíteni. Nagyon finom tud lenni, a régi vaj krémek modern változata.
A tej 3/4 részét feltesszük forrni. A tej 1/4 + krémpor + tojássárga → elkeverjük, egy sűrű tojásos pépet kapunk. A tojásos pépre öntjük a tejet és együtt tovább sűrítjük, a cukrot akkor adjuk hozzá amikor majdnem kész hogy nehogy lekapjon. Amikor megfőtt a „pudingunk” akkor még melegen hozzáadjuk a vaj 1/3 részét erre azért van szükség hogy ne bőrösödjön meg. Kihűtjük! Ez fontos, mert ha melegen adjuk a vajhoz, akkor a vaj átveszi a meleget, és megolvad. Elkezdjük kihabosítani a vajat (ez eltarthat egy darabig). A kihabosított vajhoz apránként hozzá adjuka a kihűlt pudingot. Habosítjuk együtt is egy darabig, majd felhasználjuk.
forrás: http://cukrasz-szuletik.webnode.hu/receptek2/arany-krem/