Arany krém (alap)

Posted by vili in Receptek, Torták, töltelékek | Arany krém (alap) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

tej
55 dl
cukor
1515 dkg
puding por (főzős, vaníliás)
55 dkg
tojás sárgája
11 db
vanília rúd
0.250.25 db
vaj
3030 dkg


Ez egy alap recept, különböző módokon lehet ízesíteni. Nagyon finom tud lenni, a régi vaj krémek modern változata.

A tej 3/4 részét feltesszük forrni. A tej 1/4 + krémpor + tojássárga → elkeverjük, egy sűrű tojásos pépet kapunk. A tojásos pépre öntjük a tejet és együtt tovább sűrítjük, a cukrot akkor adjuk hozzá amikor majdnem kész hogy nehogy lekapjon. Amikor megfőtt a „pudingunk” akkor még melegen hozzáadjuk a vaj 1/3 részét erre azért van szükség hogy ne bőrösödjön meg. Kihűtjük! Ez fontos, mert ha melegen adjuk a vajhoz, akkor a vaj átveszi a meleget, és megolvad. Elkezdjük kihabosítani a vajat (ez eltarthat egy darabig). A kihabosított vajhoz apránként hozzá adjuka a kihűlt pudingot. Habosítjuk együtt is egy darabig, majd felhasználjuk.

 

 

forrás: http://cukrasz-szuletik.webnode.hu/receptek2/arany-krem/

 

Comments are closed.