Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- tojás, kis méretű (S)
- 2020 db
- víz
- 77 dl
- cukor
- 44 dkg
- só
- 66 dkg
- gyümölcsecet
- 1.51.5 dl
- vöröshagyma, közepes
- 22 db
- fokhagyma
- 44 gerezd
- bors
- 22 teaskanal
- mustármag
- 22 teaskanal
- köménymag
- 11 teaskanal
- morókabogyó
- 1010 db
- babérlevál
- 33 db
- kakukkfű ág
- 22 db
- csili
- ízlés szerint
- kapor
- ízlés szerint
A tojásokat keményre főzzük, majd félig kihűtjük és megpucoljuk (pl. egy kisebb csavaros üvegbe dobjuk annyi vízzel, ami a tojást félig elfedi. Addig rázzuk, míg a fele héja lejön, a többi már a kezünkben marad, ha megfogjuk). A cikkekre vágott hagymát (ha szép, maradhat a héja us, had színezzen) szárazon, vagy minimális olíva olajjal a vágási felületeiken arany színűre pirítjuk.
Kiválasztunk egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforraljuk; az üvegedénybe tesszük a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, és a kissé megnyomorgatott fűszereket, majd felöntjük a forró lével, kihűtjük. Lezárva fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Érlelési idő minimum 3 nap, de 2-3 hétig biztos eláll(na, ha hagynánk).