Ecetes – pácolt – tojás (Soleier)

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Ecetes – pácolt – tojás (Soleier) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

tojás, kis méretű (S)
2020 db
víz
77 dl
cukor
44 dkg
66 dkg
gyümölcsecet
1.51.5 dl
vöröshagyma, közepes
22 db
fokhagyma
44 gerezd
bors
22 teaskanal
mustármag
22 teaskanal
köménymag
11 teaskanal
morókabogyó
1010 db
babérlevál
33 db
kakukkfű ág
22 db
csili
ízlés szerint
kapor
ízlés szerint


A tojásokat keményre főzzük, majd félig kihűtjük és megpucoljuk (pl. egy kisebb csavaros üvegbe dobjuk annyi vízzel, ami a tojást félig elfedi. Addig rázzuk, míg a fele héja lejön, a többi már a kezünkben marad, ha megfogjuk). A cikkekre vágott hagymát (ha szép, maradhat a héja us, had színezzen) szárazon, vagy minimális olíva olajjal a vágási felületeiken arany színűre pirítjuk.
Kiválasztunk egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforraljuk; az üvegedénybe tesszük a tojásokat, a hagymát, a fokhagymát, és a kissé megnyomorgatott fűszereket, majd felöntjük a forró lével, kihűtjük. Lezárva fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Érlelési idő minimum 3 nap, de 2-3 hétig biztos eláll(na, ha hagynánk).

Comments are closed.