Franciasaláta

Posted by vili in Receptek | Franciasaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 10 adag elkészítéséhez

Saláta

sárgarépa
2020 dkg
fehérrépa
55 dkg
burgonya
1515 dkg
zsenge zöldborsó
2020 dkg
savanykás alma
2020 dkg
ecetes uborka
2020 dkg

Öntet

majonéz
22 dl
tejföl (joghurt)
22 dl
tejszín vagy joghurt
22 dl
dijoni mustár
33 evokanal
citrom leve és reszelt héja
11 db
ízlés szerint
bors
ízlés szerint


A zöldségeket, ha nem a bolti kockázottal dolgozunk, annak kb. duplája méretűre vágjuk. Mutatós, rusztikus lesz, ha a répára nem teljesen merőlegesen tartott késsel, minden vágás után kicsit forgatva vágjuk fel. A krumplit, almát hasonlóan szabálytalan darabokra vágjuk.

Húsleves alaplében főzzük meg, de még finomabb lesz, ha az alaplevébe egy kis füstölt csontot is főzünk. A zöldségeket vagy külön főzzük, vagy a főzési időket figyelembe vevő sorrendben, a borsót a legvégére hagyva. Ügyeljünk rá, hogy minden puha legyen, de ne főjön túl, mert összekeverve szétkenődne.

Ha kihűlt, hozzáadjuk az almát, uborkát, és az alaposan kikevert öntettel lazán elkeverjük. Én úgy szeretem, ha kicsit folyós az állaga.

Comments are closed.