Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 10 adag elkészítéséhez
Saláta
- sárgarépa
- 2020 dkg
- fehérrépa
- 55 dkg
- burgonya
- 1515 dkg
- zsenge zöldborsó
- 2020 dkg
- savanykás alma
- 2020 dkg
- ecetes uborka
- 2020 dkg
Öntet
- majonéz
- 22 dl
- tejföl (joghurt)
- 22 dl
- tejszín vagy joghurt
- 22 dl
- dijoni mustár
- 33 evokanal
- citrom leve és reszelt héja
- 11 db
- só
- ízlés szerint
- bors
- ízlés szerint
A zöldségeket, ha nem a bolti kockázottal dolgozunk, annak kb. duplája méretűre vágjuk. Mutatós, rusztikus lesz, ha a répára nem teljesen merőlegesen tartott késsel, minden vágás után kicsit forgatva vágjuk fel. A krumplit, almát hasonlóan szabálytalan darabokra vágjuk.
Húsleves alaplében főzzük meg, de még finomabb lesz, ha az alaplevébe egy kis füstölt csontot is főzünk. A zöldségeket vagy külön főzzük, vagy a főzési időket figyelembe vevő sorrendben, a borsót a legvégére hagyva. Ügyeljünk rá, hogy minden puha legyen, de ne főjön túl, mert összekeverve szétkenődne.
Ha kihűlt, hozzáadjuk az almát, uborkát, és az alaposan kikevert öntettel lazán elkeverjük. Én úgy szeretem, ha kicsit folyós az állaga.