Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- babapiskóta
- 2525 dkg
- víz
- 2.52.5 dl
- cukor
- 1515 dkg
- narancs
- 11 db
- citrom
- 11 db
- lime
- 11 db
- narancsszörp
- 11 evokanal
- mascarpone
- 5050 dkg
- habtejszín
- 33 dl
- tej
- 11 dl
- Aranka vaníliás krémpor
- 22 dkg
- vanília rúd
- 11 db
- só
- 11 csipet
- eper (vagy más, pl. erdei gyümölcs)
- 11 kg
- étcsokoládé forgács
- ízlés szerint
A cukorból, vízből és a citruslevekből és azok reszelt héjából szirupot főzünk. Lehűtjük, leszűrjük, a sűrűjét félretesszük.
A tejet, tejszínt, krémport és a vanília kikapart magjait habverővel legalább 5 percig habosítva sűrű krémet kell kapnunk, majd hozzá verjük a mascarpone-t is. Keverőlapáttal aláforgatva hozzáadjuk , a citrusok leszűrt héját és a gyümölcs 3/4-ét (ha eper, akkor apróra kockázva).
Csatos tortaforma alját, és – méretre vágott csíkokkal – az oldalát is kibéleljük zsírpapírral. Annyi babapiskótát, amennyi elég az oldalára, méretre vágunk. 5-10 mm-rel legyenek hosszabbak, mint amilyen magas a formánk.
A citrusos lébe áztatott darabokkal először a szélét rakjuk ki, ügyelve hogy mindnek a szebbik, domború oldala nézzen befelé. a talapzat kirakásához természetesen a maradék darabkákat fel tudjuk használni. Rá tesszük a krém felét, és még egy sor itatott piskótára a másik felét. (ha kisebb, de magas a formánk, harmadoljuk a krémet plusz egy réteg piskótával.
A maradék levet kevés torta bevonó zselével felrottyintjuk, és ha kihűlt ebbe forgatjuk a díszítésre szánt, levegőre érzékeny gyümölcsöket. végül az egészet rácsorgatjuk. (ez kihagyható).
Étcsokin a kés pengéjét a csokira merőlegesen tartva és erősen rányomva magunk felé húzzuk, az így kapott forgácsokat a tortára szórjuk. csurgatott csokival is díszíthetjük.
Néhány órát hűtve fogyasszuk.