Bajor saláta

Posted by vili in Receptek, Saláta, gyümölcs | Bajor saláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 6 fő részére

majonéz
11 db
édeskömény (ánizskapor, finocchio)
11 db
fejes saláta
0.50.5 fej
sárgarápa (közepes)
11 db
kígóuborka
0.50.5 db
újhagyma
33 db
savanyú káposzta
1010 dkg
cékla saláta
1010 dkg
savanyú uborka
55 dkg
ízlés szerint
bors
ízlés szerint


Az édesköményt mossuk meg, kaporhoz hasonlító levelecskéit tegyük félre, hosszában vágjuk vékony gerezdekre. Néhány csepp olajjal átmasszírozva tegyük forró, bordázott grill-serpenyőre. minél kevesebbet mozgatva süssük mindkét oldalát, amíg látjuk, hogy a nem piruló rész is üvegesre párolódik. Balzsamecetbe és esetleg kevés szója szószba forgassuk még melegen. Kis, zárt edényben többször átforgatva hagyjuk kihűlni. Jó, ha van ideje kicsit érlelődni.

Karikázzuk fel a zöldhagymát. Krumpli hámozóval szeljük csíkokra a sárgarépát és az uborkát. Készítsünk hozzá kevéske salátaöntetet (gyümölcsecet, só, cukor, pici víz).

A savanyú káposzta levét csavarjuk ki, a céklát csíkozzuk vékonyra.

Ízesítsük a majonézt (x db = x db tojásból kászült) sóval, borssal. A savanyú uborkát vágjuk apró kockára. Tegyük a majonézhez a felaprított édeskömény levélkékkel és a joghurttal együtt. Tálaláskor alulra tesszük a kevert salátát, majd a savanyú káposztát, céklát és az pácolt édesköményt. Végül ráöntünk a majonézes öntetből, de csak annyit, hogy ne tocsogjon benn.

Kérhetünk hozzá helyi sötét rozskenyeret, de aki vigyáz a vonalaira, eszegese így magában! Nagyon passzol a „Marharaguhoz sörmester módra

Comments are closed.