Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- káposzta
- 11 kg
- cékla
- 11 kg
- vöröshagyma vagy póré
- 0.50.5 kg
- torma (nyers vagy ecetes)
- 1010 dkg
- gyömbér
- 44 dkg
- só
- 55 dkg
- ecet 10%-os
- 55 dl
- fekete bors
- 44 db
- szegfüszeg
- 22 dl
- (szalicil)
- 0.50.5 teaskanal
Céklát, káposztát nagy lyuku, tormát, gyömbért kis lyuku reszelőn lereszeljük. A hagymát 4 gerezdbe vágva vékonyra karikázzuk. Póré hagyma esetén hosszában félbe vagy negyedbe végva szeljük fel vékonyan.
Mindent összekeverve egy napig állni hagyjuk, majd üvegbe tesszük.
Mutatós sárga céklával, de akkor vigyázzunk, csak műanyag vagy üveg edényt használjunk, mert még a rozsdamentes tál is elszinezi (szürkíti) rövid idő alatt.
Én kisebb mennyiségeket csinálok, ami elfér a hütőben, 2-3 hétig tartósítószer nélkül is eláll.
Forrás: Vető Nóra