Céklás káposzta savanyúság

Posted by vili in Receptek, Saláta, gyümölcs | Céklás káposzta savanyúság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

káposzta
11 kg
cékla
11 kg
vöröshagyma vagy póré
0.50.5 kg
torma (nyers vagy ecetes)
1010 dkg
gyömbér
44 dkg
55 dkg
ecet 10%-os
55 dl
fekete bors
44 db
szegfüszeg
22 dl
(szalicil)
0.50.5 teaskanal


Céklát, káposztát nagy lyuku, tormát, gyömbért kis lyuku reszelőn lereszeljük. A hagymát 4 gerezdbe vágva vékonyra karikázzuk. Póré hagyma esetén hosszában félbe vagy negyedbe végva szeljük fel vékonyan.

Mindent összekeverve egy napig állni hagyjuk, majd üvegbe tesszük.

Mutatós sárga céklával, de akkor vigyázzunk, csak műanyag vagy üveg edényt használjunk, mert még a rozsdamentes tál is elszinezi (szürkíti) rövid idő alatt.

Én kisebb mennyiségeket csinálok, ami elfér a hütőben, 2-3 hétig tartósítószer nélkül is eláll.

Forrás: Vető Nóra

Comments are closed.