Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- csirkecomb filé
- 7070 dkg
- tojás
- 22 db
- só (púpozva)
- 11 teaskanal
- bors (frissen őrölt)
- 11 teaskanal
- paprika
- 1.51.5 evokanal
- liszt
- 2525 dkg
- keményítő
- 1010 dkg
- olaj
- 33 evokanal
- fokhagyma
- 22 gerezd
- szójaszósz
- 44 evokanal
- méz
- 33 evokanal
- ketchup
- 55 evokanal
- fritőz olaj
- 11 l
Az eredeti recept melléből írja, de szerintem a comb sokkal porhanyósabb, sőt készülhet szárnyból is. Ha egész combot veszünk (kb. 1,5-szeres mennyiség szükséges), a csontokból jó alaplevet főzhetünk egy kis zöldséggel. Bőrét felkockázva kisüthetjük pici csibe töpörtyűnek. A zsírja jó lesz a sütéshez, vagy kiválthatjuk a mázhoz szükséges olajat. A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk, és elmarkolásszuk a sóval, borssal, paprikával elkevert tojásokkal. Negyed órát pihentetjük.
Egy másik, nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a keményítővel, beleborítjuk a csirkét, és addig maceráljuk, amíg szépen különválnak a falatok. Újra várunk egy kicsit, majd forró olajban kisütjük a falatkákat. Egyszerre nem túl sokat, hogy ne hűljön el az olaj.
Itt abba is hagyhatnánk, ezek lennének az omlós falatok, de most jön a lényeg.
Az olajon, vagy a csibe zsírján megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a szója szószt és mézet. Türelmesen besűrítjük, majd beleforgatjuk a csibe falatokat.
Tálalhatjuk egyszerű főtt rizzsel, zöldséges pirított rizzse, vagy pirított tésztával
Végül szórjuk meg a ropogós töpörtyű pörccel.