Sült padlizsán feta sajttal

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Leave a comment

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

Padlizsán (inkább hosszúkás, mint duci)
22 db
Fetasajt
1010 dkg
koktélparadicsom
88 db
olíva bogyó (magozott, nagy, esetleg töltött)
1616 db
kapribogyó
ízlés szerint

Páchoz

citromlé
11 evokanal
olívaolaj
11 evokanal
balzsamecet
11 teaskanal
szójaszósz
11 teaskanal


Nagyobb fáradság elolvasni, mint elkészíteni 🙂

A padlizsánokat átlósan (kb.45°) 6-7 mm széles ovális szeletekre vágjuk.
Forró serpenyőben szárazon mindkét oldalát megsütjük, legfeljebb szilikon ecsettel, picit meglenjük olajjal. Nem baj, ha helyenként kissé megfeketedik. A pácot kikeverjük, és a kisült padlizsánokat ezzel frissen, folyamatosan bekenegetjük. Néhányszor, óvatosan átforgatva hagyjuk kihűlni. A kis hasábokra vágott fetasajtot bele göngyöljük, 1/2 koktél paradicsommal, mint talpazat és egy olívabogyóval közrefogva fogpiszkálóra szúrtjuk.

Ez eredeti recept padlizsán helyett paprikát írt, az is finom lehet.

Comments are closed.