Mézes-mázas csirke falatok

Posted by vili in Receptek, Szárnyas | Mézes-mázas csirke falatok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

csirkecomb filé
7070 dkg
tojás
22 db
só (púpozva)
11 teaskanal
bors (frissen őrölt)
11 teaskanal
paprika
1.51.5 evokanal
liszt
2525 dkg
keményítő
1010 dkg
olaj
33 evokanal
fokhagyma
22 gerezd
szójaszósz
44 evokanal
méz
33 evokanal
ketchup
55 evokanal
fritőz olaj
11 l


Az eredeti recept melléből írja, de szerintem a comb sokkal porhanyósabb, sőt készülhet szárnyból is. Ha egész combot veszünk (kb. 1,5-szeres mennyiség szükséges), a csontokból jó alaplevet főzhetünk egy kis zöldséggel. Bőrét felkockázva kisüthetjük pici csibe töpörtyűnek. A zsírja jó lesz a sütéshez, vagy kiválthatjuk a mázhoz szükséges olajat. A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk, és elmarkolásszuk a sóval, borssal, paprikával elkevert tojásokkal. Negyed órát pihentetjük.

Egy másik, nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a keményítővel, beleborítjuk a csirkét, és addig maceráljuk, amíg szépen különválnak a falatok. Újra várunk egy kicsit, majd forró olajban kisütjük a falatkákat. Egyszerre nem túl sokat, hogy ne hűljön el az olaj.

Itt abba is hagyhatnánk, ezek lennének az omlós falatok, de most jön a lényeg.

Az olajon, vagy a csibe zsírján megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a szója szószt és mézet. Türelmesen besűrítjük, majd beleforgatjuk a csibe falatokat.

Tálalhatjuk egyszerű főtt rizzsel, zöldséges pirított rizzse, vagy pirított tésztával

Végül szórjuk meg a ropogós töpörtyű pörccel.

A képen látható falatok teljes kiőrlésű liszttel készültek, köret wok-zöldséges pirított tészta

Comments are closed.