- Csokis áfonyatorta gránátalmával
Ez a torta a véletlen műve. Szilvatortát szerettem volna csinálni, mert egyszerű és üde, de nem kaptam szilvát. Volt viszont áfonya és gránátalma. Az „Újratervezés” bevált, ez se bonyolultabb és legalább olyan üde. Kezdjük a puding főzésével. A gyümölcs lehet mirelit vagy friss, az összetevők aránya nem szigorú, akár ki is hagyható a gránátalma, de frissességet ...
- Egytojásos csokis csokitorta
A tojást a cukorral, a sütőporral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A csokit apró kockákra daraboljuk, és felét hozzákeverjük a masszához, másikat a massza tetejére szórjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 percig (tűpróba) sütjük. Már így magában is finom, de bármilyen csokitotra alapja is lehet. Félbe vágva fanyar lekvárral kenve a legegyszerűbb,vagy ...
- Gyümölcsös-citrusos tiramisu
A cukorból, vízből és a citruslevekből és azok reszelt héjából szirupot főzünk. Lehűtjük, leszűrjük, a sűrűjét félretesszük. A tejet, tejszínt, krémport és a vanília kikapart magjait habverővel legalább 5 percig habosítva sűrű krémet kell kapnunk, majd hozzá verjük a mascarpone-t is. Keverőlapáttal aláforgatva hozzáadjuk , a citrusok leszűrt héját és a gyümölcs 3/4-ét (ha eper, akkor apróra kockázva). Csatos ...
- Kókusz-„piskóta” torta
A tojásokat a sárgákkal, cukorral habosra keverjük. Hozzá adjuk a kókusz és citrom reszelékeket.kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, az egyiket megkenjük a lekvárral, ráhelyezzük a másikat, bevonjuk csokival.
- Somlói revolúció (országtorta 2014)
Rétegezés alulról felfelé: grillázs tészta, étcsokoládé mousse, narancs betét, fehércsokoládé mousse, ganache krém. (Az eredetiben az fehér- és étcsoki mousse aránya fordított.) Grillázs tészta Durvára vágott dióból és cukorból grillázst készítünk. Ha kihűlt, apróra daráljuk. Cukorral kihabosítjuk a tojássárgáját, összekeverjük a darált grillázzsal és a liszttel, majd a felvert fehérjével. A tetejét megszórjuk a darabos dióval, és 155 C°-on enyhén ...
- Arany krém (alap)
Ez egy alap recept, különböző módokon lehet ízesíteni. Nagyon finom tud lenni, a régi vaj krémek modern változata. A tej 3/4 részét feltesszük forrni. A tej 1/4 + krémpor + tojássárga → elkeverjük, egy sűrű tojásos pépet kapunk. A tojásos pépre öntjük a tejet és együtt tovább sűrítjük, a cukrot akkor adjuk hozzá amikor majdnem kész hogy nehogy lekapjon. Amikor megfőtt a ...
- Esküvői torta
Nálunk a sztenderd méret 16 adag gesztenyetorta és 4 adag citromtorta . (Külün-külön is finomak. :)) Az alábbi képek több mint 10 év gyűjteménye, persze a régebbiek és kezdetlegesebbek kisebbek voltak. Itt pedig néhány kép ahogy készül.
- Dió- vagy mogyorólapos gesztenye torta
1 adag kb. 12-14 szelet, de tudok néhány olyat, aki egyedül betolná 🙂 Viccelődve diétásnak is szoktam nevezni 😉 persze nem köznapi értelemben. Igaz viszont, ha azt nézem, hogy lisztmentes (glutén), sőt margarinnal készítve tejmentes is. A laphoz A diót tepsibe terítve enyhén megpirítjuk, vászonzsákban ütögetve darabosra törjük (nem daráljuk), ha ki tudunk menni a szabadba, ahol szemetelhetünk, ...
- Citrom torta
Kb 16 szeletes 1 adag. A mandulás piskötalap (Sima piskótalappal helyettesíthető.) A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. (komolyabb, gép esetén nem szükséges) A fehérjét egy csipet sóval keményre, majd az apránként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral fényes kemény habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lisztkeveréket, majd az ...
- Szilvagombóc torta
Elismerem, főleg a gyűrű miatt kissé macerás, de ha csak két sima (akár bolti) kakaós piskóta közé betöltjük a habos szilvapudingot, az is biztos siker. A gombócok akkor arányosak a töltelékben, ha 18 szeletes, 25 (max.27) cm-es formákban készítjük. Első lépés a szilva puding: A szilvát nagyobb darabokra vágjuk, a víz felével, fahéjjal és cukorral röviden felforraljuk. A víz másik ...
Torták, töltelékek |