Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- spenót (baby)
- 0.50.5 kg
- vaj
- 5050 g
- liszt
- 33 evokanal
- fokhagyma
- 44 gerezd
- szerecsendió
- ízlés szerint
- tej
- 0.50.5 l
- ételízesítő
- 11 teaskanal
- só
- ízlés szerint
A spenótot megmossuk, az erős, nagy száras leveleket (ha vannak) letépkedjük. Bő, lobogó, sós, ételízesítős (kapható már adalékmentes is) vízben 5 percet blansírozzuk, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Levéből keveset félreteszünk. Közben a felhevített vajra rászórjuk a lisztet, majd, mielőtt még színe lesz, a nagyon vékonyra szelt fokhagymát, vigyázva, hogy egyik se égjen meg. Felöntjük a tejjel, és (habverővel) gondosan keverve sűrűsödésig főzzük. A spenótot kinyomkodva, éles késsel, deszkán milliméteres csíkokra vágjuk, majd keresztben és átlósan is tovább aprítjuk. Hozzáadjuk az ízesített bechamelhez, ha kell még megsózzuk.
Bundáskenyérrel a legjobb! Vagy húsgolyóval, vagy fasírttal, vagy rántott sajttal, vagy palacsintába töltve, vagy csak főtt krumplival, vagy…
Jó étvágyat!