Spenót vagdalva

Posted by vili in Receptek, Zöldségfélék | Spenót vagdalva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

spenót (baby)
0.50.5 kg
vaj
5050 g
liszt
33 evokanal
fokhagyma
44 gerezd
szerecsendió
ízlés szerint
tej
0.50.5 l
ételízesítő
11 teaskanal
ízlés szerint


A spenótot megmossuk, az erős, nagy száras leveleket (ha vannak) letépkedjük. Bő, lobogó, sós, ételízesítős (kapható már adalékmentes is) vízben 5 percet blansírozzuk, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Levéből keveset félreteszünk. Közben a felhevített vajra rászórjuk a lisztet, majd, mielőtt még színe lesz, a nagyon vékonyra szelt fokhagymát, vigyázva, hogy egyik se égjen meg. Felöntjük a tejjel, és (habverővel) gondosan keverve sűrűsödésig főzzük. A spenótot kinyomkodva, éles késsel, deszkán milliméteres csíkokra vágjuk, majd keresztben és átlósan is tovább aprítjuk. Hozzáadjuk az ízesített bechamelhez, ha kell még megsózzuk.

Bundáskenyérrel a legjobb! Vagy húsgolyóval, vagy fasírttal, vagy rántott sajttal, vagy palacsintába töltve, vagy csak főtt krumplival, vagy…

Jó étvágyat!

Comments are closed.