Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- Padlizsán (inkább hosszúkás, mint duci)
- 22 db
- Fetasajt
- 1010 dkg
- koktélparadicsom
- 88 db
- olíva bogyó (magozott, nagy, esetleg töltött)
- 1616 db
- kapribogyó
- ízlés szerint
Páchoz
- citromlé
- 11 evokanal
- olívaolaj
- 11 evokanal
- balzsamecet
- 11 teaskanal
- szójaszósz
- 11 teaskanal
Nagyobb fáradság elolvasni, mint elkészíteni 🙂
A padlizsánokat átlósan (kb.45°) 6-7 mm széles ovális szeletekre vágjuk.
Forró serpenyőben szárazon mindkét oldalát megsütjük, legfeljebb szilikon ecsettel, picit meglenjük olajjal. Nem baj, ha helyenként kissé megfeketedik. A pácot kikeverjük, és a kisült padlizsánokat ezzel frissen, folyamatosan bekenegetjük. Néhányszor, óvatosan átforgatva hagyjuk kihűlni. A kis hasábokra vágott fetasajtot bele göngyöljük, 1/2 koktél paradicsommal, mint talpazat és egy olívabogyóval közrefogva fogpiszkálóra szúrtjuk.
Ez eredeti recept padlizsán helyett paprikát írt, az is finom lehet.